Wosu-white-logo
Wosu is een huis

Wosu is een productiehuis voor bi-culturele makers

Wosu faciliteert bij het creëren en distribueren van cultureel en kunstzinnige producties. In deze producties staat de wereld van bi-culturele makers centraal.

Bekijk onze producties
Lion
Bi-culturele makers

Bi-culturele makers

Wosu(lees: Wossoe), is een productiehuis voor bi-culturele makers. In eerste instantie gestart door Onias Landveld, om zijn eigen producties te huizen, kijkt Wosu nu verder. Wosu faciliteert bij het creëren en distribueren van cultureel en kunstzinnige producties. In deze producties staat de wereld van bi-culturele makers centraal.

Het productiehuis richt zich op deze groep makers, omdat zij niet dezelfde mogelijkheden krijgen als hun collega’s. Bi-culturele makers hebben vaak geen aansluiting bij opleidingen, of culturele instellingen om hun verhaal naar buiten te brengen. Nederland mist zo een belangrijke schat aan culturele inbreng, wat het hele landschap kan verrijken. Wosu werkt daarom graag met makers wiens creativiteit niet perse passen binnen de kaders van de gevestigde kunst/cultuur sector.

Net als in een veilig huis zijn herkenning, erkenning en identiteit belangrijk. Binnen Wosu wordt jij als maker gezien en is er dus altijd ruimte voor jouw om jezelf te uiten.

Meer over ons
bi-culti-sectie-patroon3
WOSU Symbol
Producties

Producties

Wortels en Cassave

Wortels en Cassave verteld een “ander” soort Nederlands verhaal.
Bekijk productie

De Zwarte Premier

Tijdens het gespannen 70’ste verjaardagsfeest van zijn vader, komt de vredelievende Miguel achter een pijnlijk familiegeheim.
Bekijk productie

Kunu

Kunu is een multimediale voorstelling waar woordkunst samenkomt met muziek en animatie.
Bekijk productie
wosu-pattern-3
Samenwerkingen

Samenwerkingen

wosu-pattern-boxes-samenwerkingen2

Stichting Lo (in oprichting)

Stichting Lo is een culturele/kunststichting dat gericht is op de ontwikkeling en begeleiding van bi-culturele makers. Net als Wosu biedt de stichting ondersteuning aan haar makers die werk willen creëren vanuit hun eigen perspectief. Stichting Lo gelooft dat er ruimte gemaakt moet worden om bi-culturele makers te kunnen accommoderen in hun kunstproces. Stichting Lo doet dit, door samenwerkingsverbanden aan te gaan met instellingen die haar visie ondersteunen. Zij geeft als stichting zo toegang tot projecten en o.a. subsidiemogelijkheden voor die instellingen en makers. Het samenwerkingsverband met Wosu zal voor beide entiteiten hun reikwijdte en daadkracht versterken.

envelopemap-markerarrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram