Wosu-white-logo
diversiteit en groei

Bi-culturele makers dezelfde kansen geven om hun werk te maken en te verspreiden als hun collega’s

Wosu faciliteert bij het creëren en distribueren van cultureel en kunstzinnige producties. In deze producties staat de wereld van bi-culturele makers centraal.

Lion
Achtergrond

Achtergrond

Wosu (speek uit: wossoe) is opgericht door Onias Landveld, multi-disciplinair verhalenmaker. Onias werkt vanuit een eigen visie die sterk samenhangt met zijn biculturele achtergrond. Hij is – zoals veel succesvolle artiesten – autodidact en heeft gemerkt dat hij, ondanks grote opdrachten en bewezen kwaliteit, vaak niet genoeg ruimte krijgt als maker.

Onias is niet de enige die tegen de beperkingen in de huidige culturele sector aanloopt. Die houdt nog steeds teveel vast aan de traditionele manier van werken, waarbij jonge makers zich via een kunstvakopleiding verder ontwikkelen in één specifieke discipline. Maar elk verhaal vraagt om zijn eigen vorm en niet iedereen komt op dezelfde leeftijd op dit pad terecht.

Onias Vrijheidstour 1zig-zag-wosu

Zeker buiten de Randstad is weinig ruimte voor biculturele makers die meer willen dan alleen spoken word. Juist wanneer je autodidact bent en werkt vanuit het relatief nieuwe uitgangspunt van bicultureel makerschap, heb je ruimte nodig om te experimenteren. Er is ontzettend veel potentieel publiek voor deze makers. Publiek dat zich op dit moment niet herkent in het aanbod of vertegenwoordigd ziet op de podia.

Dat is waarom Onias besloot om Productiehuis Wosu op te richten. In eerste instantie om zijn eigen producties in onder te brengen, maar hij realiseerde zich al snel dat ook anderen zoiets nodig hadden. Wosu, het Saramaccaanse woord voor 'huis', ondersteunt biculturele makers door te helpen bij de productie en distributie van hun werk. Het is een huis waar makers kunnen experimenteren. Hun achtergrond en kunstzinnige visie is altijd het uitgangspunt.

WOSU Symbol

Visie

wosu-arrow
Wosu wil kansen creëren voor biculturele makers om hun werk te maken en verspreiden. Juist wanneer ze autodidact zijn. Een plek waar deze makers begeleiding en ondersteuning ontvangen is de eerste stap. Wosu verwelkomt makers, wiens unieke visie en achtergrond de traditionele kaders overstijgt en zo een uniek perspectief biedt. Wosu wil dat deze makers in heel Nederland te zien zijn. Ook buiten de Randstad is behoefte aan ruimte voor makers en diversiteit in het aanbod. Dit komt de culturele vorming, groei en diversiteit in het hele land ten goede.
wosu-pattern-3
envelopemap-markerarrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram